Terug naar Recepten

Roerbakschotel met tamarindejus

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Roerbakschotel met tamarindejus

Ingrediënten

 1 rode grofgehakte ui

 3 teentjes knoflook

 3 verse, rode chilipepers

 2 à 3 cm gemberwortel (geschild en grofgehakt)

 2 stengels citroengras

 2 tl komijnzaad (geroosterd en fijngemalen)

 1 tl donkere sojasaus

 2 el tamarinde

 3 el zonnebloemolie

 1 bosje bosui (in stukjes van 2 cm)

 2 wortels ( in fijne staafjes)

 450 gr. Chinese kool ( in reepjes van 2,5 cm)

 300 gr. paksoi (grofgesneden)

 200 gr. dunne asperges ( in stukjes van 2,5 cm)

 2 rode paprika

 1 tl bruine basterdsuiker

 2 el shoyu (indien gewenst)

 zout

 garnering: handvol koriander en handvol taugé

Bereiding

  • Pureer in een keukenmachine de rode ui, knoflook, chilipepers, gember, het citroengras, de komijn en sojasaus tot een pasta.
  • Laat de tamarinde oplossen in 300 ml water.
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de uienpasta enkele seconden.
  • Voeg de bosuitjes, wortelen, Chinese kool, paksoi, asperges en paprika aan toe.
  • Schep de groenten door de uienpasta en roerbak op hoog vuur tot ze zacht worden.
  • Voeg geleidelijk het tamarindewater toe.
  • Roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de suiker, indien gewenst de shoyu, en zout naar smaak toe.
  • Garneer met koriander en taugé.