Roerei met asperge

De ingredienten

  • 600 gr. aspergepunten
  • 2 tl. zout
  • 4 eieren
  • 20 gr. truffel
  • witte peper uit de molen
  • zout

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de aspergepunten volgens het basisrecept.
  2. Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken.
  3. Leg ze eventueel op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze helemaal droog te krijgen.
  4. Snijd ze in stukjes van 3 centimeter.
  5. Breek de eieren in een beslagkom, klop ze goed los en breng ze op smaak met versgemalen peper en zout.
  6. Hak de truffel in blokjes.
  7. Smelt boter in een koekenpan, giet er de massa in en laat die onder langzaam roeren stollen.
  8. Wanneer het roerei nog vochtig is, de aspergepunten en de truffel erdoor roeren.
  9. Verdeel het roerei over de borden.