Terug naar Recepten

Roerei met asperge

Wit Bijgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Roerei met asperge

Ingrediënten

 600 gr. aspergepunten

 2 tl. zout

 4 eieren

 20 gr. truffel

 witte peper uit de molen

 zout

Bereiding

  • Schil en gaar de aspergepunten volgens het basisrecept.
  • Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken.
  • Leg ze eventueel op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze helemaal droog te krijgen.
  • Snijd ze in stukjes van 3 centimeter.
  • Breek de eieren in een beslagkom, klop ze goed los en breng ze op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Hak de truffel in blokjes.
  • Smelt boter in een koekenpan, giet er de massa in en laat die onder langzaam roeren stollen.
  • Wanneer het roerei nog vochtig is, de aspergepunten en de truffel erdoor roeren.
  • Verdeel het roerei over de borden.