Terug naar Recepten

Roerei met groene asperges

Groen Lunch 4 personen 15 - 30 minuten

Roerei met groene asperges

Ingrediënten

 3 el olijfolie

 2 teentjes knoflook

 2 sneetjes stokbrood

 500 gr. groene asperges

 1 tl. paprikapoeder

 1 el. witte wijnazijn

 zout

 6 eieren

Bereiding

  • Verhit de olie in een hapjespan.
  • Pel de teentjes knoflook en bak ze met de sneetjes stokbrood in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukken van circa 3 cm.
  • Neem het brood en de teentjes knoflook uit de pan en schep de aspergestukjes door het bakvet.
  • Bak deze circa 3 minuten op heel zacht vuur.
  • Pureer intussen het gebakken brood met de teentjes knoflook in de keukenmachine of met een staafmixer en meng 1 dl water, het paprikapoeder en de azijn erdoor.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Roer deze saus door de asperges en smoor ze afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar.
  • Klop de eieren los en voeg ze al roerende aan de asperges toe.
  • Laat het ei al roerende stollen.