Roerei met groene asperges

De ingredienten

  • 6 eieren
  • 1 el. witte wijnazijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 500 gr. groene asperges
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 3 el olijfolie

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een hapjespan.
  2. Pel de teentjes knoflook en bak ze met de sneetjes stokbrood in circa 3 minuten goudbruin.
  3. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukken van circa 3 cm.
  4. Neem het brood en de teentjes knoflook uit de pan en schep de aspergestukjes door het bakvet.
  5. Bak deze circa 3 minuten op heel zacht vuur.
  6. Pureer intussen het gebakken brood met de teentjes knoflook in de keukenmachine of met een staafmixer en meng 1 dl water, het paprikapoeder en de azijn erdoor.
  7. Voeg zout naar smaak toe.
  8. Roer deze saus door de asperges en smoor ze afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar.
  9. Klop de eieren los en voeg ze al roerende aan de asperges toe.
  10. Laat het ei al roerende stollen.