Ingrediënten
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 sneetjes stokbrood
500 gr. groene asperges
1 tl. paprikapoeder
1 el. witte wijnazijn
zout
6 eieren
Bereiding
- Verhit de olie in een hapjespan.
- Pel de teentjes knoflook en bak ze met de sneetjes stokbrood in circa 3 minuten goudbruin.
- Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukken van circa 3 cm.
- Neem het brood en de teentjes knoflook uit de pan en schep de aspergestukjes door het bakvet.
- Bak deze circa 3 minuten op heel zacht vuur.
- Pureer intussen het gebakken brood met de teentjes knoflook in de keukenmachine of met een staafmixer en meng 1 dl water, het paprikapoeder en de azijn erdoor.
- Voeg zout naar smaak toe.
- Roer deze saus door de asperges en smoor ze afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar.
- Klop de eieren los en voeg ze al roerende aan de asperges toe.
- Laat het ei al roerende stollen.