Rundercarpaccio met gemarineerde asperges

De ingredienten

  • 12 witte aspergetips
  • 12 groene aspergetips
  • 2 porties Rundercarpaccio
  • 2 el. pijnboompitten
  • Parmezaanse kaaskrullen
  • Mosterdsla
  • Rode tatsoi (slablaadjes)
  • Truffelolie
  • Olijfolie
  • ½ limoen
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte en groene aspergetips (alleen het onderste gedeelte), snijd deze 1x schuin doormidden.
  • Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Blancheer de groene aspergestukjes.
  • Marineer de asperges in truffelolie met peper en zout.
  • Bestrijk 2 borden met een beetje olijfolie en dresseer hierop de rundercarpaccio’s.
  • Verdeel de aspergestukken over de 2 borden.
  • Leg er wat Parmezaanse kaaskrullen bij.
  • Rooster de pijnboompitten en verdeel over de carpaccio.
  • Dresseer er wat mosterdsla en rode tatsoi op.
  • Druppel er wat truffelolie overheen.
  • Knijp de ½ limoen uit over de 2 gerechten.
  • Draai er verse peper en zout over.