Salade met asperges, zeekraal, gandaham en een dressing van Texelse schapenkaas.

De ingredienten

  • Dressing: 2 el mayonaise
  • Dressing: 0,3 l melk
  • Dressing: 250 gr. oude schapenkaas
  • Mousse: 300 gr. gesneden Gandaham
  • Mousse: 0,5 l slagroom
  • gedroogde Gandaham
  • zeekraal
  • 500 gr. witte asperges
  • Dressing: 1 tl pesto

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

Opmaak voor op het bord:

  1. De asperges afkoken in aspergevocht (gemaakt van de schillen en water met wat zout,hiervan een bouillon trekken) totdat u er met een mesje gemakkelijk door heen kan prikken (ongeveer 20 min. tegen de kook aan houden).
  2. Verse zeekraal licht afblancheren en in koud water snel afkoelen.
  3. Gedroogde ham dun snijden en op bakpapier leggen, deze in een oven ongeveer een uur laten drogen op 90 graden.
  4. Voor de mousse blenderen we de gandaham goed fijn en wrijven dit door een zeef.
  5. De slagroom kloppen we half stijf en hierdoor spatelen we de gezeefde gandaham, evt. nog op smaak brengen met wat peper.
  6. De Texelse schapenkaasdressing maken we van oude schapenkaas, melk, mayonaise en wat pesto.
  7. De schapenkaas blenderen we met de melk, hierbij de mayonaise en de pesto, goed fijn.
    1. Een torentje maken van de mousse en gedroogde gandaham.
    2. Hiernaast een frisse salade maken van de zeekraal,asperges en gesneden ham en de dressing er omheen druppelen.