Terug naar Recepten
Salade met asperges, zeekraal, gandaham en een dressing van Texelse schapenkaas.
Wit Salade 4 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
500 gr. witte asperges
zeekraal
gedroogde Gandaham
Mousse: 0,5 l slagroom
Mousse: 300 gr. gesneden Gandaham
Dressing: 250 gr. oude schapenkaas
Dressing: 0,3 l melk
Dressing: 2 el mayonaise
Dressing: 1 tl pesto
Bereiding
- De asperges afkoken in aspergevocht (gemaakt van de schillen en water met wat zout,hiervan een bouillon trekken) totdat u er met een mesje gemakkelijk door heen kan prikken (ongeveer 20 min. tegen de kook aan houden).
- Verse zeekraal licht afblancheren en in koud water snel afkoelen.
- Gedroogde ham dun snijden en op bakpapier leggen, deze in een oven ongeveer een uur laten drogen op 90 graden.
- Voor de mousse blenderen we de gandaham goed fijn en wrijven dit door een zeef.
- De slagroom kloppen we half stijf en hierdoor spatelen we de gezeefde gandaham, evt. nog op smaak brengen met wat peper.
- De Texelse schapenkaasdressing maken we van oude schapenkaas, melk, mayonaise en wat pesto.
- De schapenkaas blenderen we met de melk, hierbij de mayonaise en de pesto, goed fijn.
Opmaak voor op het bord:
- Een torentje maken van de mousse en gedroogde gandaham.
- Hiernaast een frisse salade maken van de zeekraal,asperges en gesneden ham en de dressing er omheen druppelen.