Terug naar Recepten

Salade met asperges, zeekraal, gandaham en een dressing van Texelse schapenkaas.

Wit Salade 4 personen 30 - 45 minuten

Salade met asperges, zeekraal, gandaham en een dressing van Texelse schapenkaas.

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 zeekraal

 gedroogde Gandaham

 Mousse: 0,5 l slagroom

 Mousse: 300 gr. gesneden Gandaham

 Dressing: 250 gr. oude schapenkaas

 Dressing: 0,3 l melk

 Dressing: 2 el mayonaise

 Dressing: 1 tl pesto

Bereiding

  • De asperges afkoken in aspergevocht (gemaakt van de schillen en water met wat zout,hiervan een bouillon trekken) totdat u er met een mesje gemakkelijk door heen kan prikken (ongeveer 20 min. tegen de kook aan houden).
  • Verse zeekraal licht afblancheren en in koud water snel afkoelen.
  • Gedroogde ham dun snijden en op bakpapier leggen, deze in een oven ongeveer een uur laten drogen op 90 graden.
  • Voor de mousse blenderen we de gandaham goed fijn en wrijven dit door een zeef.
  • De slagroom kloppen we half stijf en hierdoor spatelen we de gezeefde gandaham, evt. nog op smaak brengen met wat peper.
  • De Texelse schapenkaasdressing maken we van oude schapenkaas, melk, mayonaise en wat pesto.
  • De schapenkaas blenderen we met de melk, hierbij de mayonaise en de pesto, goed fijn.

Opmaak voor op het bord:

  • Een torentje maken van de mousse en gedroogde gandaham.
  • Hiernaast een frisse salade maken van de zeekraal,asperges en gesneden ham en de dressing er omheen druppelen.