Terug naar Recepten

Salade met gemarineerde asperges en kippenlevertjes uit de Elzas

Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Salade met gemarineerde asperges en kippenlevertjes uit de Elzas

Ingrediënten

 16 witte asperges

 1 kropje botersla

 50 gr rucola

 1/2 kropje rode sla

 100 gr kippenlevertjes

 1 dl witte wijn uit de Elzas

 0,1 dl witte wijnazijn

 4 el olijfolie

 2 gesnipperde uitjes

 3 el honing (lavendel)

 2 dl volle yoghurt

 peper en zout naar smaak

 1 appel

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze beetgaar, laat ze in het kookvocht afkoelen.
  • Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  • Maak in de keukenmachine een vinaigrette van de azijn, de uitjes, de appel, de honing, de olijfolie, peper en zout.
  • Voeg hier de in stukjes gesneden asperges bij en laat ze circa 2 uur marineren.
  • Was de slasoorten, scheur ze in kleine stukjes en meng er een beetje vinaigrette door.
  • Bak de kippenlevertjes in olie en houd ze warm.
  • Verdeel de sla over de 4 borden en drapeer daar de aspergestukjes en de in stukjes gesneden levertjes op.
  • Eventueel wat extra zout en peper tot slot toevoegen.