Salade met gemarineerde asperges en kippenlevertjes uit de Elzas

De ingredienten

  • 16 witte asperges
  • 1 kropje botersla
  • 50 gr rucola
  • 1/2 kropje rode sla
  • 100 gr kippenlevertjes
  • 1 dl witte wijn uit de Elzas
  • 0,1 dl witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 2 gesnipperde uitjes
  • 3 el honing (lavendel)
  • 2 dl volle yoghurt
  • peper en zout naar smaak
  • 1 appel

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze beetgaar, laat ze in het kookvocht afkoelen.
  2. Schil de appel en snijd deze in stukjes.
  3. Maak in de keukenmachine een vinaigrette van de azijn, de uitjes, de appel, de honing, de olijfolie, peper en zout.
  4. Voeg hier de in stukjes gesneden asperges bij en laat ze circa 2 uur marineren.
  5. Was de slasoorten, scheur ze in kleine stukjes en meng er een beetje vinaigrette door.
  6. Bak de kippenlevertjes in olie en houd ze warm.
  7. Verdeel de sla over de 4 borden en drapeer daar de aspergestukjes en de in stukjes gesneden levertjes op.
  8. Eventueel wat extra zout en peper tot slot toevoegen.