Terug naar Recepten
Salade met gemarineerde asperges en kippenlevertjes uit de Elzas
Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
16 witte asperges
1 kropje botersla
50 gr rucola
1/2 kropje rode sla
100 gr kippenlevertjes
1 dl witte wijn uit de Elzas
0,1 dl witte wijnazijn
4 el olijfolie
2 gesnipperde uitjes
3 el honing (lavendel)
2 dl volle yoghurt
peper en zout naar smaak
1 appel
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze beetgaar, laat ze in het kookvocht afkoelen.
- Schil de appel en snijd deze in stukjes.
- Maak in de keukenmachine een vinaigrette van de azijn, de uitjes, de appel, de honing, de olijfolie, peper en zout.
- Voeg hier de in stukjes gesneden asperges bij en laat ze circa 2 uur marineren.
- Was de slasoorten, scheur ze in kleine stukjes en meng er een beetje vinaigrette door.
- Bak de kippenlevertjes in olie en houd ze warm.
- Verdeel de sla over de 4 borden en drapeer daar de aspergestukjes en de in stukjes gesneden levertjes op.
- Eventueel wat extra zout en peper tot slot toevoegen.