Salade met gepekelde asperges

De ingredienten

  • 4 à 5 dikke witte asperges
  • 10 gr. zeezout
  • 5 gr. suiker
  • 1 stevige zure appel met schil in stukjes
  • 1 sjalotje grof gehakt
  • 1 el. bieslook
  • 2 tl. mosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el. olijfolie
  • Voor salade 4 hardgekookte eieren in vieren gesneden
  • 50 gr. gemengde sla
  • Eventueel plakken achterham

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Door het pekelen van de asperges wordt de textuur zacht als van gare asperges. De smaak is echter geheel anders.
  2. Snij de onderkant van de asperges en schil ze.
  3. Halveer ze in de breedte.
  4. Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakken en leg deze naast elkaar op een schaal.
  5. Strooi er zeezout en suiker over en laat ze zo een uur staan.
  6. Verwijder daarna het zout/suiker mengsel en dep ze wat droog met keuken papier. (niet spoelen)
  7. Meng sjalot, bieslook, mosterd, citroensap en olie tot en dressing.
  8. Schik alle overige ingrediënten voor de salade inclusief de asperge sliertjes op een mooi groot bord en schenk de dressing erover.