Ingrediënten
4 à 5 dikke witte asperges
10 gr. zeezout
5 gr. suiker
1 stevige zure appel met schil in stukjes
1 sjalotje grof gehakt
1 el. bieslook
2 tl. mosterd
sap van 1/2 citroen
3 el. olijfolie
Voor salade 4 hardgekookte eieren in vieren gesneden
50 gr. gemengde sla
Eventueel plakken achterham
Bereiding
- Door het pekelen van de asperges wordt de textuur zacht als van gare asperges. De smaak is echter geheel anders.
- Snij de onderkant van de asperges en schil ze.
- Halveer ze in de breedte.
- Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakken en leg deze naast elkaar op een schaal.
- Strooi er zeezout en suiker over en laat ze zo een uur staan.
- Verwijder daarna het zout/suiker mengsel en dep ze wat droog met keuken papier. (niet spoelen)
- Meng sjalot, bieslook, mosterd, citroensap en olie tot en dressing.
- Schik alle overige ingrediënten voor de salade inclusief de asperge sliertjes op een mooi groot bord en schenk de dressing erover.