Terug naar Recepten

Salade met gepekelde asperges

Wit Bijgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Salade met gepekelde asperges

Ingrediënten

 4 à 5 dikke witte asperges

 10 gr. zeezout

 5 gr. suiker

 1 stevige zure appel met schil in stukjes

 1 sjalotje grof gehakt

 1 el. bieslook

  2 tl. mosterd

 sap van 1/2 citroen

 3 el. olijfolie

 Voor salade 4 hardgekookte eieren in vieren gesneden

 50 gr. gemengde sla

 Eventueel plakken achterham

Bereiding

  • Door het pekelen van de asperges wordt de textuur zacht als van gare asperges. De smaak is echter geheel anders.
  • Snij de onderkant van de asperges en schil ze.
  • Halveer ze in de breedte.
  • Snijd met een kaasschaaf of dunschiller dunne plakken en leg deze naast elkaar op een schaal.
  • Strooi er zeezout en suiker over en laat ze zo een uur staan.
  • Verwijder daarna het zout/suiker mengsel en dep ze wat droog met keuken papier. (niet spoelen)
  • Meng sjalot, bieslook, mosterd, citroensap en olie tot en dressing.
  • Schik alle overige ingrediënten voor de salade inclusief de asperge sliertjes op een mooi groot bord en schenk de dressing erover.