Salade van asperges en haring met amandelen

De ingredienten

  • 1,5 dl olijfolie
  • 0,2 dl frambozenpuree
  • 0,5 dl frambozenazijn
  • 50 g amandelschaafsel
  • 8 haringen, Hollandse Nieuwe
  • 1 klontje boter
  • 1 kg asperge
  • water
  • foelie
  • peper - zout

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Voor de dressing de frambozenazijn met de frambozenpuree, peper en zout mengen en de olie hier geleidelijk door kloppen.
  2. De asperges schillen, de onderkantjes wegsnijden en de asperges in gelijke stukken snijden.
  3. De aspergestukjes beetgaar koken in water met zout, boter en foelie.
  4. De haringen nakijken op achtergebleven graatjes en in blokjes snijden.
  5. De geschaafde amandelen in de droge koekenpan goudbruin roosteren.
  6. De aspergestukjes over de borden verdelen en de haringstukjes hierop leggen.
  7. De dressing rond het gerecht scheppen en het geheel met geroosterde amandelen bestrooien.