Terug naar Recepten
Salade van asperges en haring met amandelen
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1 kg asperge
1 klontje boter
8 haringen, Hollandse Nieuwe
50 g amandelschaafsel
0,5 dl frambozenazijn
0,2 dl frambozenpuree
1,5 dl olijfolie
water
foelie
peper - zout
Bereiding
- Voor de dressing de frambozenazijn met de frambozenpuree, peper en zout mengen en de olie hier geleidelijk door kloppen.
- De asperges schillen, de onderkantjes wegsnijden en de asperges in gelijke stukken snijden.
- De aspergestukjes beetgaar koken in water met zout, boter en foelie.
- De haringen nakijken op achtergebleven graatjes en in blokjes snijden.
- De geschaafde amandelen in de droge koekenpan goudbruin roosteren.
- De aspergestukjes over de borden verdelen en de haringstukjes hierop leggen.
- De dressing rond het gerecht scheppen en het geheel met geroosterde amandelen bestrooien.