Terug naar Recepten

Salade van asperges en haring met amandelen

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Salade van asperges en haring met amandelen

Ingrediënten

 1 kg asperge

 1 klontje boter

 8 haringen, Hollandse Nieuwe

 50 g amandelschaafsel

 0,5 dl frambozenazijn

 0,2 dl frambozenpuree

 1,5 dl olijfolie

 water

 foelie

 peper - zout

Bereiding

  • Voor de dressing de frambozenazijn met de frambozenpuree, peper en zout mengen en de olie hier geleidelijk door kloppen.
  • De asperges schillen, de onderkantjes wegsnijden en de asperges in gelijke stukken snijden.
  • De aspergestukjes beetgaar koken in water met zout, boter en foelie.
  • De haringen nakijken op achtergebleven graatjes en in blokjes snijden.
  • De geschaafde amandelen in de droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • De aspergestukjes over de borden verdelen en de haringstukjes hierop leggen.
  • De dressing rond het gerecht scheppen en het geheel met geroosterde amandelen bestrooien.