Salade van asperges en paddestoelen

De ingredienten

  • Dressing: 1 sjalot en 2 sprietjes bieslook
  • Dressing: 1 dl notenolie
  • Dressing: 3 dl zonnebloemolie
  • Dressing: 0,5 el mosterd
  • Dressing: 0,5 el poedersuiker
  • Dressing: 0,5 dl water en 0,5 azijn
  • Salade: 4 takjes kervel
  • Dressing: 2 eidooiers
  • Salade: 4 kwarteleitjes
  • Salade: 4 cherrytomaatjes
  • Salade: 50 gr veldsla en 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • Dressing: zout en peper
  • 8 kastanjechampignons
  • 8 oesterzwammen, 8 shii-take en 8 cantharellen
  • 1 kg asperges

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de geschilde asperges met een snufje zout volgens het basisrecept beetgaar.
  2. Houd ze warm met een kleine hoeveelheid vocht.
  3. Was en droog de sla.
  4. Zet de kwarteleitjes op met koud water. Zodra het water kookt zijn de eitjes goed.
  5. Neem ze uit het water, laat ze afkoelen en pel ze.
  6. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze - indien te groot -doormidden of in vieren.
  7. Klop voor de dressing eidooiers, water, azijn, poedersuiker en mosterd goed luchtig.
  8. Voeg al kloppend de zonnebloem- en notenolie druppelsgewijs toe.
  9. Snipper de sjalot en de bieslook en roer deze door de dressing.
  10. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  11. Bak de paddenstoelen even aan in de olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  12. Meng een deel van de dressing door de slasoorten en verdeel de sla over vier borden.
  13. Halveer de asperges en verdeel ze, evenals de paddenstoelen, over de salade.
  14. Druppel nog wat dressing over de asperges en garneer de borden met de gehalveerde kwarteleitjes, cherrytomaatjes en blaadjes kervel.