Salade van asperges en staartvis

De ingredienten

  • 450 g staartvisfilets
  • 2 el wijnazijn
  • 200 g sla
  • peper en zout
  • 3 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 l water
  • 1 bosje asperges
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 el notenolie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de staartvis in grote stukken.
  2. Breng het water met daarin het bouillonblokje aan de kook, verminder het vuur en doe de stukken staartvis in het water.
  3. Laat 5 minuten lichtjes koken en zet opzij.
  4. Schil de asperges, kook ze 15 minuten in gezouten water.
  5. Laat ze uitlekken, snij ze in stukjes van 3 cm en zet opzij.
  6. Meng de azijn met de olijf- en notenolie in een kom en kruid met zout en peper.
  7. Bak de pijnboompitten goudbruin in de anti aanbakpan.
  8. Schik de salade, de stukken staartvis en de asperges op de borden.
  9. Werk af met de pijnboompitten en de vinaigrette.
  10. Dien deze schotel op met brood.