Salade van groene asperges en rauwe ham
Informatie
- Groen
- 4 personen
- Salade
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm.
- Houd de kopjes apart en kook de rest in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
- Voeg na 2 minuten koken de kopjes toe.
- Giet de asperges in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af.
- Ontvel de tomaatjes en snijd ze in 4 partjes.
- Frituur de tomaatschilletjes.
- Bak de plakjes ham in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verdeel de mozzarellakaas in stukjes.
- Hak de walnoten grof.
- Klop een dressing van de azijn, de mosterd, de olie en peper en zout naar smaak.
- Verdeel de rucola over de borden en schep de asperges en de tomaatjes erop.
- Verdeel de ham en de stukjes mozzarella erover en bestrooi met de walnoten.
- Lepel de dressing erover en verdeel de gefrituurde tomaatschilletjes.