Salade van groene asperges en rauwe ham

De ingredienten

  • vers gemalen peper, zout
  • 6 el. olijfolie extra vierge
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 1,5 eetlepel balsamico-azijn
  • 50 gr. gepelde walnoten
  • 2 mozzarellakaasjes
  • 100 gr. rauwe ham
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • zout
  • 500 gr. groene asperges
  • 100 gr. rucolasla
  • ciabattabrood
  • 1 fles wijn Sauvignon Blanc Cercle de la Grappe

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Salade
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm.
  2. Houd de kopjes apart en kook de rest in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
  3. Voeg na 2 minuten koken de kopjes toe.
  4. Giet de asperges in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af.
  5. Ontvel de tomaatjes en snijd ze in 4 partjes.
  6. Frituur de tomaatschilletjes.
  7. Bak de plakjes ham in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  8. Verdeel de mozzarellakaas in stukjes.
  9. Hak de walnoten grof.
  10. Klop een dressing van de azijn, de mosterd, de olie en peper en zout naar smaak.
  11. Verdeel de rucola over de borden en schep de asperges en de tomaatjes erop.
  12. Verdeel de ham en de stukjes mozzarella erover en bestrooi met de walnoten.
  13. Lepel de dressing erover en verdeel de gefrituurde tomaatschilletjes.