Terug naar Recepten

Salade van groene asperges en rauwe ham

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Salade van groene asperges en rauwe ham

Ingrediënten

 500 gr. groene asperges

 zout

 250 gr. cherrytomaatjes

 100 gr. rauwe ham

 2 mozzarellakaasjes

 50 gr. gepelde walnoten

 1,5 eetlepel balsamico-azijn

 2 tl. Dijon mosterd

 6 el. olijfolie extra vierge

 vers gemalen peper, zout

 100 gr. rucolasla

 ciabattabrood

 1 fles wijn Sauvignon Blanc Cercle de la Grappe

Bereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 5 cm.
  • Houd de kopjes apart en kook de rest in ruim water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Voeg na 2 minuten koken de kopjes toe.
  • Giet de asperges in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water af.
  • Ontvel de tomaatjes en snijd ze in 4 partjes.
  • Frituur de tomaatschilletjes.
  • Bak de plakjes ham in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Verdeel de mozzarellakaas in stukjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Klop een dressing van de azijn, de mosterd, de olie en peper en zout naar smaak.
  • Verdeel de rucola over de borden en schep de asperges en de tomaatjes erop.
  • Verdeel de ham en de stukjes mozzarella erover en bestrooi met de walnoten.
  • Lepel de dressing erover en verdeel de gefrituurde tomaatschilletjes.