Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen

De ingredienten

  • 150 gr. Hollandse garnalen
  • 250 gr. witte asperges
  • 1 liter heldere bouillon
  • 35 gr. boter
  • 35 gr. bloem
  • 1 eierdooier
  • 1 dl slagroom
  • 10 gr. boter
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd het zachte deel van de asperges in stukken van ongeveer 3 cm lang.
  2. Schil de stukken, de kopjes kunt u ongeschild laten.
  3. Kook de aspergestukken in 30-45 minuten in de bouillon gaar.
  4. Neem de asperges uit het kooknat en pureer ze in de blender.
  5. Verhit de boter (35 gr.) en voeg de bloem toe. Laat het geheel goed doorwarmen en schenk de aspergebouillon erbij.
  6. Laat het geheel nog even doorkoken.
  7. Klop ondertussen de slagroom lichtjes op.
  8. Meng de slagroom met behulp van de staafmixer door de hete aspergesoep.
  9. Maak de soep af met de eierdooier, boter en nootmuskaat.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  11. Verdeel de garnalen over 4 warme soepborden, schep de soep erop en strooi de kervel erover.