Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen
Informatie
- Wit
- 3 personen
- Soep
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Snijd het zachte deel van de asperges in stukken van ongeveer 3 cm lang.
- Schil de stukken, de kopjes kunt u ongeschild laten.
- Kook de aspergestukken in 30-45 minuten in de bouillon gaar.
- Neem de asperges uit het kooknat en pureer ze in de blender.
- Verhit de boter (35 gr.) en voeg de bloem toe. Laat het geheel goed doorwarmen en schenk de aspergebouillon erbij.
- Laat het geheel nog even doorkoken.
- Klop ondertussen de slagroom lichtjes op.
- Meng de slagroom met behulp van de staafmixer door de hete aspergesoep.
- Maak de soep af met de eierdooier, boter en nootmuskaat.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de garnalen over 4 warme soepborden, schep de soep erop en strooi de kervel erover.