Sint Jakobsschelpen met asperges en pepersabayon

De ingredienten

  • 1 bosje peterselie
  • 400 g Sint Jakobsvruchtvlees
  • 4 eierdooiers
  • 5 el water
  • 125 g boter
  • 1 kg asperges
  • peper en zout
  • 4 cl witte wijnazijn
  • 4 g grof gemalen peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook deze 12 tot 15 minuten in gezouten water. Laat ze daarna uitlekken en zet opzij.
  2. Bereid de sabayon: Warm in een steelpan de azijn op, samen met de peper en een snufje zout en laat dit koken tot de helft overblijft.
  3. Voeg er stevig kloppend het koude water en daarna de eierdooiers aan toe.
  4. Plaats de steelpan au bain marie en laat de inhoud al kloppend dikker worden, voeg er beetje bij beetje de boter bij.
  5. Snijd het Sint-Jakobsvruchtvlees in fijne reepjes, schik ze samen met de asperges op koude borden en bedek het geheel met de sabayon. Werk af met een plukje peterselie.