Terug naar Recepten
Sint Jakobsschelpen met asperges en pepersabayon
Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1 kg asperges
125 g boter
5 el water
4 eierdooiers
400 g Sint Jakobsvruchtvlees
1 bosje peterselie
peper en zout
4 cl witte wijnazijn
4 g grof gemalen peper
Bereiding
- Schil de asperges en kook deze 12 tot 15 minuten in gezouten water. Laat ze daarna uitlekken en zet opzij.
- Bereid de sabayon: Warm in een steelpan de azijn op, samen met de peper en een snufje zout en laat dit koken tot de helft overblijft.
- Voeg er stevig kloppend het koude water en daarna de eierdooiers aan toe.
- Plaats de steelpan au bain marie en laat de inhoud al kloppend dikker worden, voeg er beetje bij beetje de boter bij.
- Snijd het Sint-Jakobsvruchtvlees in fijne reepjes, schik ze samen met de asperges op koude borden en bedek het geheel met de sabayon. Werk af met een plukje peterselie.