Terug naar Recepten

Sint Jakobsschelpen met asperges en pepersabayon

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Sint Jakobsschelpen met asperges en pepersabayon

Ingrediënten

 1 kg asperges

 125 g boter

 5 el water

 4 eierdooiers

 400 g Sint Jakobsvruchtvlees

 1 bosje peterselie

 peper en zout

 4 cl witte wijnazijn

 4 g grof gemalen peper

Bereiding

  • Schil de asperges en kook deze 12 tot 15 minuten in gezouten water. Laat ze daarna uitlekken en zet opzij.
  • Bereid de sabayon: Warm in een steelpan de azijn op, samen met de peper en een snufje zout en laat dit koken tot de helft overblijft.
  • Voeg er stevig kloppend het koude water en daarna de eierdooiers aan toe.
  • Plaats de steelpan au bain marie en laat de inhoud al kloppend dikker worden, voeg er beetje bij beetje de boter bij.
  • Snijd het Sint-Jakobsvruchtvlees in fijne reepjes, schik ze samen met de asperges op koude borden en bedek het geheel met de sabayon. Werk af met een plukje peterselie.