Slierasperges met Kip

De ingredienten

  • 2 kg asperges (AAI-Super)
  • 2 hele kipfilets (Den Dungen of maïskip)
  • 1 takje verse (of 1 theelepel gedroogde marjoraan)
  • 200 gr. boter
  • 1 dl gevogeltefond (zelf getrokken of uit pot)
  • 2 dl koksroom
  • 1 pijpje bier (Grand Prestige 33 cl)
  • 200 gr. krielaardappelen
  • 2 eieren
  • Peper en zout

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
  2. Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar. Neem de kip uit de pan.
  3. Voeg de gevogeltefond, room en de helft van het bier toe.
  4. Laat het vocht inkoken en monteer de saus met klontjes boter.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170 °C tot ze bijna gaar zijn.
  7. Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
  8. Verdeel de asperges over vier voorverwarmde borden, trancheer de kipfilets en leg ze in waaiervorm op de asperges.
  9. Nappeer wat saus over de kip en geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.