Terug naar Recepten

Spaanse gazpacho van Nederlandse witte en groene asperges

Paars Soep 3 personen 30 - 45 minuten

Spaanse gazpacho van Nederlandse witte en groene asperges

Ingrediënten

 600 gr. geschilde witte aspergestukjes gekookt + kookvocht

 4 groene asperges

 6 dl kippenbouillon

 170 gr. kipfilet

 2 dl slagroom

 1 zakje broodcroutons

 4 bladerdeegstengels

 peper en zout

Bereiding

  • Gaar de kipfilet in de bouillon en snijd er kleine blokjes van, laat koud worden.
  • Pureer de witte aspergestukjes in een keukenmachine met aanhangend kookvocht en voeg de kippenbouillon erbij.
  • Giet door een zeef en meng het verkregen vocht met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kipfiletblokjes in de glazen, soepkoppen of borden en giet er de aspergegazpacho bij en laat deze afkoelen.
  • Snijd de groene asperges 2 x in de lengte doormidden en snijd er kleine stukjes van.
  • Verdeel de groene aspergestukjes en broodcroutons over de aspergegazpacho en serveer er een bladerdeegstengel bij.

    Buen provecho!