Spaanse gazpacho van Nederlandse witte en groene asperges

De ingredienten

  • 600 gr. geschilde witte aspergestukjes gekookt + kookvocht
  • 4 groene asperges
  • 6 dl kippenbouillon
  • 170 gr. kipfilet
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje broodcroutons
  • 4 bladerdeegstengels
  • peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Soep
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Gaar de kipfilet in de bouillon en snijd er kleine blokjes van, laat koud worden.
  • Pureer de witte aspergestukjes in een keukenmachine met aanhangend kookvocht en voeg de kippenbouillon erbij.
  • Giet door een zeef en meng het verkregen vocht met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kipfiletblokjes in de glazen, soepkoppen of borden en giet er de aspergegazpacho bij en laat deze afkoelen.
  • Snijd de groene asperges 2 x in de lengte doormidden en snijd er kleine stukjes van.
  • Verdeel de groene aspergestukjes en broodcroutons over de aspergegazpacho en serveer er een bladerdeegstengel bij.
    Buen provecho!