Spaanse pepersoep met kaas en asperge

De ingredienten

  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 el. olijfolie
  • 25 gr. boter
  • 1 grote ui
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 500 gr. gepureerde soeptomaten (of gezeefde tomaten)
  • 250 gr. asperges
  • 75 cl. aspergebouillon (bij gezeefde tomaten wat meer)
  • 75 cl. melk (bij gezeefde tomaten wat meer)
  • 3 volle el. bloem
  • 150 gr. in kleine blokjes gesneden kaas (manchego of licht belegen Hollandse kaas)
  • 1 tl. komijnpoeder (afgestreken)
  • koriander om te garneren
  • zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de pepers in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
  2. Snijd de pepers nu in lange dunne reepjes.
  3. Leg ze in een droge koekenpan en rooster ze op een laag vuur tot ze lichtbruin kleuren.
  4. Doe de ui en de knoflook met de olie en boter in een soeppan en zet ze op een middelhoog vuur.
  5. Bak de ui even aan en voeg de tomaten, de komijn en de geroosterde pepers toe.
  6. Laat alles 5 minuten pruttelen en roer dan de bloem erdoor.
  7. Kook ondertussen de asperges beetgaar (giet deze af en bewaar het kookvocht).
  8. Giet onder voortdurend roeren beetje voor beetje de melk en de bouillon erbij.
  9. Zet het vuur hoger en laat alles 10 minuten doorkoken.
  10. Snijd de asperges voorzichtig in stukken en voeg deze als laatste bij de soep.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Verdeel de blokjes kaas over vier soepkommen en giet de soep erop.