Spinazie-aspergesalade met parmaham en dressing van blauwaderkaas
De ingredienten
1 tl. fijngesneden verse tijm
1 tl. Dijon mosterd
1 dl. olijfolie
3 el. slagroom
1 el. wittewijnazijn
75 gr. blauwaderkaas
120 gr. parmaham, in dunne plakjes
2 eieren
8 groene asperges
zout
(versgemalen) zwarte peper
250 gr. jonge spinazie
1 el. fijngesneden peterselie
Informatie
Groen
4 personen
Salade
Meer dan 30 minuten
Bereiding
Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
Verhit de grill op de hoogste stand.
Kook de eieren 8 minuten, spoel ze koud, pel ze en snijd ze grof.
Snijd de afgekoelde asperges in schuine stukjes.
Snijd de plakjes ham een paar keer overlangs door en grill ze op een bakplaat ca. 15 cm onder het grilelement knapperig. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
Pureer in een blender de kaas, azijn, slagroom, olie, mosterd en tijm tot een licht romig mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Was de spinazie en droog hem in de slacentrifuge.
Meng in een grote kom de spinazie luchtig met de eieren, asperges en zoveel dressing dat de salade luchtig blijft.
Verdeel de salade over borden of kommen en schik de knapperige ham erop.