Terug naar Recepten
Spinazie-aspergesalade met parmaham en dressing van blauwaderkaas
Groen Salade 4 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
8 groene asperges
2 eieren
120 gr. parmaham, in dunne plakjes
75 gr. blauwaderkaas
1 el. wittewijnazijn
3 el. slagroom
1 dl. olijfolie
1 tl. Dijon mosterd
1 tl. fijngesneden verse tijm
zout
(versgemalen) zwarte peper
250 gr. jonge spinazie
1 el. fijngesneden peterselie
Bereiding
- Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
- Verhit de grill op de hoogste stand.
- Kook de eieren 8 minuten, spoel ze koud, pel ze en snijd ze grof.
- Snijd de afgekoelde asperges in schuine stukjes.
- Snijd de plakjes ham een paar keer overlangs door en grill ze op een bakplaat ca. 15 cm onder het grilelement knapperig. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
- Pureer in een blender de kaas, azijn, slagroom, olie, mosterd en tijm tot een licht romig mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Was de spinazie en droog hem in de slacentrifuge.
- Meng in een grote kom de spinazie luchtig met de eieren, asperges en zoveel dressing dat de salade luchtig blijft.
- Verdeel de salade over borden of kommen en schik de knapperige ham erop.
- Bestrooi met de peterselie.