Terug naar Recepten

Spinazie-aspergesalade met parmaham en dressing van blauwaderkaas

Groen Salade 4 personen 30 - 45 minuten

Spinazie-aspergesalade met parmaham en dressing van blauwaderkaas

Ingrediënten

 8 groene asperges

 2 eieren

 120 gr. parmaham, in dunne plakjes

 75 gr. blauwaderkaas

 1 el. wittewijnazijn

 3 el. slagroom

 1 dl. olijfolie

 1 tl. Dijon mosterd

 1 tl. fijngesneden verse tijm

 zout

 (versgemalen) zwarte peper

 250 gr. jonge spinazie

 1 el. fijngesneden peterselie

Bereiding

  • Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
  • Verhit de grill op de hoogste stand.
  • Kook de eieren 8 minuten, spoel ze koud, pel ze en snijd ze grof.
  • Snijd de afgekoelde asperges in schuine stukjes.
  • Snijd de plakjes ham  een paar keer overlangs door en grill ze op een bakplaat ca. 15 cm onder het grilelement knapperig. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  • Pureer in een blender de kaas, azijn, slagroom, olie, mosterd en tijm tot een licht romig mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Was de spinazie en droog hem in de slacentrifuge.
  • Meng in een grote kom de spinazie luchtig met de eieren, asperges en zoveel dressing dat de salade luchtig blijft.
  • Verdeel de salade over borden of kommen en schik de knapperige ham erop.
  • Bestrooi met de peterselie.