Terug naar Recepten
Staartvis met kruidensaus en Asperge
Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
100 g boter
20 kappertjes
0,5 bosje kervel
0,5 bosje bieslook
20 cl slagroom
1 bosje dragon
1 soeplepel olijfolie
peper en zout
2 soeplepels ansjovispasta
1 kg in 4 stukken gesneden staartvis
16 witte of groene asperges
Bereiding
- Maak de kruidenboter de dag vooraf: was en hak de kruiden, laat de boter zacht worden, meng de boter met al de ingrediënten. Dek af en plaats in de koelkast.
- De dag zelf: was en schil de asperges, laat ze 10 min. in kokend, gezouten water gaar worden, giet af en zet warm opzij.
- Schroei snel de stukken vis in een kleine vuurvaste schaal in de hete olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout, verminder het vuur, dek af en laat 10 tot 15 min. sudderen naargelang de grootte van de stukken.
- Verwarm de room in een pannetje, neem van het vuur en voeg, al kloppend, de in stukken gesneden kruidenboter toe.
- Verwarm opnieuw zachtjes, breng op smaak.
- Schik de vis op warme borden, met rondom de asperges. Overgiet met de saus.
- Serveer met kleine, gekookte aardappeltjes.