Terug naar Recepten

Staartvis met kruidensaus en Asperge

Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Staartvis met kruidensaus en Asperge

Ingrediënten

 100 g boter

 20 kappertjes

 0,5 bosje kervel

 0,5 bosje bieslook

 20 cl slagroom

 1 bosje dragon

 1 soeplepel olijfolie

 peper en zout

 2 soeplepels ansjovispasta

 1 kg in 4 stukken gesneden staartvis

 16 witte of groene asperges

Bereiding

  • Maak de kruidenboter de dag vooraf: was en hak de kruiden, laat de boter zacht worden, meng de boter met al de ingrediënten. Dek af en plaats in de koelkast.
  • De dag zelf: was en schil de asperges, laat ze 10 min. in kokend, gezouten water gaar worden, giet af en zet warm opzij.
  • Schroei snel de stukken vis in een kleine vuurvaste schaal in de hete olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout, verminder het vuur, dek af en laat 10 tot 15 min. sudderen naargelang de grootte van de stukken.
  • Verwarm de room in een pannetje, neem van het vuur en voeg, al kloppend, de in stukken gesneden kruidenboter toe.
  • Verwarm opnieuw zachtjes, breng op smaak.
  • Schik de vis op warme borden, met rondom de asperges. Overgiet met de saus.
  • Serveer met kleine, gekookte aardappeltjes.