Terug naar Recepten

Suikerbrood sandwiches

Wit Nagerecht 4 personen Max. 15 minuten

Suikerbrood sandwiches

Ingrediënten

 6 aardbeien

 250 gr. slagroom

 2 tl kaneelpoeder

 2 el poedersuiker

 1 zakje vanillesuiker

 1 suikerbrood

 2 el rum of grand marnier

 150 gr. asperges

Bereiding

  • Schil de asperges en kook deze totdat ze beetgaar zijn.
  • Was de aardbeien en dep deze droog.
  • Klop slagroom met kaneel, poedersuiker en vanillesuiker stijf.
  • Doe de room over in een spuitzak met kartelmond.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Snijd het suikerbrood in dunne plakjes en rooster ze op de grillplaat ca. 10 cm onder het hete element in ca 2-3 min mooi goudbruin, keer de sneetjes halverwege en laat ze vervolgens afkoelen.
  • Snijd de sneetjes diagonaal door en druppel er wat rum of grand marnier op.
  • Spuit op de helft van de driehoekjes een flinke toef kaneelroom.
  • Garneer met plakjes aardbeien en stukjes beetgare asperges en leg de andere suikerbrooddriehoekjes erop.
  • Leg de sandwiches op een mooi opgesierd bord omringd met vers fruit.
  • Serveer het direct.