Surinaamse roti met Nederlandse witte en groene asperges
De ingredienten
8 geschilde witte asperges
8 groene asperges
400 gr. lamsboutvlees in stukjes gesneden
300 gr. kalfsgehakt
2 eetlepels massala kruiden
4 teentjes knoflook fijn gesneden
2 uien fijn gesneden
3 cm verse gember fijn gesneden, duimgrootte
4 trostomaten in stukjes gesneden
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd
3 eetlepels ketjap manis
500 gr. geschilde aardappelen in kleine stukjes gesneden
4 vellen roti
4 gekookte eieren in vieren gesneden
zout
Informatie
Groen/Wit
3 personen
Hoofdgerecht
Meer dan 30 minuten
Bereiding
Verhit de olijfolie in een wokpan en bak eerst de massala, gember, uien, tomatenpuree, knoflook, peper en zout.
Voeg het gehakt toe en bak even mee hierna de tomaatstukjes, aardappelstukjes, lamsvlees, ketjap toevoegen en 30 minuten laten stoven onder een deksel tot het vlees gaar is.
Voeg de stukjes asperge toe en laat 10 minuten stoven tot ze gaar zijn.
Maak ondertussen de roti warm in 3 minuten in een voorverwarmde oven van
150 ˚C
Serveer het stoofgerecht met roti en leg de eierpartjes op het gerecht. Njang swietie!