Surinaamse roti met Nederlandse witte en groene asperges

De ingredienten

  • 8 geschilde witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 400 gr. lamsboutvlees in stukjes gesneden
  • 300 gr. kalfsgehakt
  • 2 eetlepels massala kruiden
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 uien fijn gesneden
  • 3 cm verse gember fijn gesneden, duimgrootte
  • 4 trostomaten in stukjes gesneden
  • 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 500 gr. geschilde aardappelen in kleine stukjes gesneden
  • 4 vellen roti
  • 4 gekookte eieren in vieren gesneden
  • zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een wokpan en bak eerst de massala, gember, uien, tomatenpuree, knoflook, peper en zout.
  • Voeg het gehakt toe en bak even mee hierna de tomaatstukjes, aardappelstukjes, lamsvlees, ketjap toevoegen en 30 minuten laten stoven onder een deksel tot het vlees gaar is.
  • Voeg de stukjes asperge toe en laat 10 minuten stoven tot ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen de roti warm in 3 minuten in  een voorverwarmde oven van
    150 ˚C
  • Serveer het stoofgerecht met roti en leg de eierpartjes op het gerecht.
    Njang swietie!