Terug naar Recepten
Surinaamse roti met Nederlandse witte en groene asperges
Paars Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
8 geschilde witte asperges
8 groene asperges
400 gr. lamsboutvlees in stukjes gesneden
300 gr. kalfsgehakt
2 eetlepels massala kruiden
4 teentjes knoflook fijn gesneden
2 uien fijn gesneden
3 cm verse gember fijn gesneden, duimgrootte
4 trostomaten in stukjes gesneden
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd
3 eetlepels ketjap manis
500 gr. geschilde aardappelen in kleine stukjes gesneden
4 vellen roti
4 gekookte eieren in vieren gesneden
zout
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een wokpan en bak eerst de massala, gember, uien, tomatenpuree, knoflook, peper en zout.
- Voeg het gehakt toe en bak even mee hierna de tomaatstukjes, aardappelstukjes, lamsvlees, ketjap toevoegen en 30 minuten laten stoven onder een deksel tot het vlees gaar is.
- Voeg de stukjes asperge toe en laat 10 minuten stoven tot ze gaar zijn.
- Maak ondertussen de roti warm in 3 minuten in een voorverwarmde oven van
150 ˚C - Serveer het stoofgerecht met roti en leg de eierpartjes op het gerecht.
Njang swietie!