Taartje van aspergebavarois met gerookte zalm
Informatie
- Wit
- 4 personen
- Voorgerecht
- Minder dan 30 minuten
Bereiding
De dressing van aceto.
- Voor de vormpjes gebruiken wij ronde ringen met een doorsnede van 5 cm en hoogte van 5 cm. Plaats hier een cellofaam randje in.
- Snijd de gerookte zalm in dunnen tranches van ongeveer 2,5 cm hoogte en plaats deze tegen de zijkant van de ring aan.
- Zet de vormpjes in de koelkast.
- De velouté d'asperge verwarmen in een pannetje.
- Weeg de gelatine (poeder of blaadjes) af en vermeng dit met een klein scheutje water.
- De gelatine oplossen in de velouté d'asperge en zeven door een haarzeefje.
- Yoghurt dik laten worden in een koudwaterbad.
- Sla de room licht op.
- Als de velouté yoghurtdik is door de room spatelen.
- Op smaak brengen met peper, zout en likeur d`asperge.
- Daarna in de vormpjes gieten en in de koelkast plaatsen.
- Na ongeveer 3 uur zijn de taartjes klaar om te storten.
Opmaak:
- Vermeng de eidooier met de aceto balsamico, peper, zout en de mosterd.
- Giet hier al roerende (staafmixer of garde) de olie bij.
- Naproeven en eventueel verder opsmaak brengen.
- Plaats het taartje van de aspergebavarois in het midden van het bord.
- Leg hier een doormidden gesneden, afgekookte asperge kruislings op.
- Dresseer hier wat frisee sla op en doe daar een klein roosje gerookte zalm op.
- Dresseer de dressing rondom het taartje.