Taartje van aspergebavarois met gerookte zalm

De ingredienten

  • Dressing: 1 dl aceto balsamico azijn
  • Dressing: 2 dl zonnebloem olie
  • likeur d`asperge
  • 10 gr. gelatine of 6 blaadjes gelatine
  • 300 gr gerookte zalm (ongeveer 35 gr per taartje)
  • 0,5 ltr licht geslagen room
  • 0,5 ltr velouté d`asperge
  • Dressing: 1 eidooier
  • Dressing: peper en zout
  • Dressing: mosterd
  • Dressing: worcestersaus

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

De dressing van aceto.

  1. Voor de vormpjes gebruiken wij ronde ringen met een doorsnede van 5 cm en hoogte van 5 cm. Plaats hier een cellofaam randje in.
  2. Snijd de gerookte zalm in dunnen tranches van ongeveer 2,5 cm hoogte en plaats deze tegen de zijkant van de ring aan.
  3. Zet de vormpjes in de koelkast.
  4. De velouté d'asperge verwarmen in een pannetje.
  5. Weeg de gelatine (poeder of blaadjes) af en vermeng dit met een klein scheutje water.
  6. De gelatine oplossen in de velouté d'asperge en zeven door een haarzeefje.
  7. Yoghurt dik laten worden in een koudwaterbad.
  8. Sla de room licht op.
  9. Als de velouté yoghurtdik is door de room spatelen.
  10. Op smaak brengen met peper, zout en likeur d`asperge.
  11. Daarna in de vormpjes gieten en in de koelkast plaatsen.
  12. Na ongeveer 3 uur zijn de taartjes klaar om te storten.

    Opmaak:

    1. Vermeng de eidooier met de aceto balsamico, peper, zout en de mosterd.
    2. Giet hier al roerende (staafmixer of garde) de olie bij.
    3. Naproeven en eventueel verder opsmaak brengen.
      1. Plaats het taartje van de aspergebavarois in het midden van het bord.
      2. Leg hier een doormidden gesneden, afgekookte asperge kruislings op.
      3. Dresseer hier wat frisee sla op en doe daar een klein roosje gerookte zalm op.
      4. Dresseer de dressing rondom het taartje.