Taartje van asperges en krab met limoenmayonaise

De ingredienten

  • 200 gr. witte asperges
  • 200 gr. groene asperges
  • 12 asperge korenaar
  • 300 gr. crabmeat
  • 2 sjalotjes
  • 200 gr. winterwortel
  • Rode mosterdsla
  • 2 limoenen
  • 8 el mayonaise
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte en groene asperges, snijd deze in schuine stukjes
  • Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat dit afkoelen in het kookvocht
  • Blancheer de groene aspergestukjes
  • Blancheer de korenaarasperges
  • Snipper de sjalot en stoof gaar in olijfolie
  • Schil de wortel, snijd er fijne blokjes van (3mm) stoof de blokjes in een beetje olijfolie
  • Knijp het overtollige vocht uit het krabvlees en snijd fijn
  • Vermeng het krabvlees met de aspergestukjes, sjalot en wortelblokjes
  • Knijp de limoen uit en roer door de mayonaise
  • Meng 2 eetl limoenmayonaise met de aspergesalade
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Maak het taartje op een bord en garneer met de korenaarasperges en rode mosterdsla
  • Verdeel de overgebleven limoenmayonaise over de 4 borden