Tagliatelle met asperges en champignons

De ingredienten

  • 125 gr. groene asperges
  • 125 gr. witte asperges
  • 125 gr. champignons
  • 2,5 cm verse gember
  • 3 citroenblaadjes
  • 250 gr. crème fraîche of room
  • versgemalen zout en peper
  • 375 gr. tagliatelle
  • 25 gr. boter

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Snijd de asperge in stukken van 2,5 cm, en kook ze gaar.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Schil en rasp de verse gember.
  4. Smelt de boter in een grote pan.
  5. Voeg de gekookte asperge, champignons,
  6. Citroenblad en gember toe en meng alles voorzichtig.
  7. Laat het geheel 5-8 minuten langzaam gaar worden.
  8. Voeg de crème fraîche toe en breng alles op smaak met peper en zout.
  9. Laat de saus nog 5 minuten zacht koken.
  10. Serveren met tagliatelle, rijst of aardappeltjes.