Tagliatelle van asperges met een saus van Noilly Prat en gegrilde scampi

De ingredienten

  • Blokje visbouillon
  • 16 witte asperges
  • 12 scampi
  • 1 sjalotje
  • 250 ml room
  • 100 ml noilly prat
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd er met behulp van een kaasschaaf of dunschiller, dunne tagliatelle slierten van. Je schilt dus eigenlijk gewoon door, totdat de hele asperge op is. Leg de slierten tot gebruik in water.
  2. Pel de scampi's en maak ze schoon. Laat even marineren in olijfolie met fijngesneden knoflook.
  3. Snijd het sjalotje fijn en fruit deze in olijfolie (niet laten kleuren).
  4. Blus af met Noilly Prat. Laat even inkoken en voeg vervolgens de room toe. Laat een half blokje visbouillon hierin oplossen. Breng aan de kook en laat een beetje inkoken. (als de saus niet dik genoeg wordt, kun je een beetje allesbinder of maïzena toevoegen).
  5. Gril de scampi's 3 minuten aan beide kanten in een grilpan (je kunt ze ook bakken in wat olie).
  6. Kook de aspergeslierten 1,5 minuut in water met zout en een beetje suiker.
  7. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken.
  8. Schik de asperges op de borden, schenk er een beetje saus over en leg er 3 scampi's bovenop.