Terug naar Recepten

Tagliatelle van asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Tagliatelle van asperges

Ingrediënten

 500 gr. asperges

 zout

 4 dl. creme fraiche

 1 dl. droge witte wijn

 1 el. grove mosterd

 1 el. gehakte dille

 1 el. gehakte bieslook

 1 potje ( 50 gr. ) zalmeitjes

 1/2 komkommer

 1 blikje roze zalm van ca 200 gram

 grof gemalen zwarte peper

 ca 50 gr. grof geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Asperges wassen en de harde onderste schijfjes wegsnijden.
  • Komkommer schillen, vocht en zaadjes verwijderen en in heel kleine blokjes snijden.
  • Zalm uit laten lekken, graatjes en velletjes verwijderen en in stukjes verdelen.
  • Asperges met een dunschiller, van onder naar boven, in lange, smalle slierten schaven.
  • Water met zout aan de kook brengen, de asperge-slierten erin doen en zodra het water kookt het vuur uitzetten.
  • Asperges in het kokende water laten staan met het deksel op de pan (15 min).
  • Crème fraîche met wijn, een snufje zout en de komkommerblokjes aan de kook brengen en op een hoog vuur tot een derde inkoken.
  • Zalm, zalmeitjes, mosterd, dille en bieslook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
  • Asperge-slierten afgieten en door de saus scheppen.
  • Over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met wat kaas.