Tagliatelle van Limburgse asperges
Informatie
- Wit
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Pel eerst voorzichtig de staarten uit de langoustines, maar laat het laatste staartgedeelte eraan vastzitten.
- Kruid de staartjes licht met peper en zout en omwikkel ze met het deeg. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Zet de karkassen aan met het boeket, de kruiden en de tomatenpuree.
- Voeg wat bouillon toe en laat op laag vuur ca. 15 minuten zachtjes trekken.
- Nu door een fijne zeef wrijven en vermengen met de witte wijnazijn en de olijfolie. Op kamertemperatuur bewaren tot gebruik.
- De zeekraal met wat boter opstoven en warm houden.
- De asperges in linten snijden en met boter verwarmen.
- De cantharellen met bieslook en kalfsjus glaceren (glanzend verwarmen).
- De langoustinerolletjes in weinig olijfolie goudbruin en krokant bakken.
- De aspergelinten samen met de zeekraal verwarmen en op het midden van een verwarmd bord scheppen.
- Hierop de langoustinerolletjes plaatsen.
- De cantharellen erover dresseren en de vinaigrette rondom lepelen.