Tempura van asperges met sesam tonijn en zoetzure salade van rettich en lente ui

De ingredienten

  • 4 witte asperges
  • 2 x 100 g verse tonijn
  • 1 kleine rettich
  • 2 lente uitjes
  • tempurabloem
  • sodawater
  • zwart sesamzaad
  • sesam olie
  • 1 eidooier
  • 5 el rijst
  • azijn
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 1 el gembersiroop
  • zeezout

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Salade
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook in 5 minuten beetgaar.
  2. Koel de asperges snel terug en droog ze goed af.
  3. Snijd de asperges in 5 cm schuine stukken.
  4. Meng de azijn, suiker en gembersiroop tot een dressing.
  5. Snijd de lente ui fijn en snijd de rettich in fijne julienne.
  6. Meng de dressing met de rettich en lente ui en zet koel weg tot gebruik.
  7. Maak van de bloem, dooier en sodawater een egaal beslag tot pannenkoek dikte.
  8. Dep de tonijn in het sesamzaad en bak in 2 minuten om en om, zout na met zeezout en houd warm.
  9. Dompel de asperge stukjes in het tempura beslag en frituur gaar en knapperig, zout na en laat uitlekken.
  10. Dresseer de salade in het midden van het bord en verdeel de tempura er om heen.
  11. Trancheer de tonijn en leg op de salade en besprenkel met enkele druppels sesam olie.