Terug naar Recepten

Tempura van asperges met sesam tonijn en zoetzure salade van rettich en lente ui

Wit Salade 2 personen 30 - 45 minuten

Tempura van asperges met sesam tonijn en zoetzure salade van rettich en lente ui

Ingrediënten

 4 witte asperges

 2 x 100 g verse tonijn

 1 kleine rettich

 2 lente uitjes

 tempurabloem

 sodawater

 zwart sesamzaad

 sesam olie

 1 eidooier

 5 el rijst

 azijn

 1 el witte basterdsuiker

 1 el gembersiroop

 zeezout

Bereiding

  • Schil de asperges en kook in 5 minuten beetgaar.
  • Koel de asperges snel terug en droog ze goed af.
  • Snijd de asperges in 5 cm schuine stukken.
  • Meng de azijn, suiker en gembersiroop tot een dressing.
  • Snijd de lente ui fijn en snijd de rettich in fijne julienne.
  • Meng de dressing met de rettich en lente ui en zet koel weg tot gebruik.
  • Maak van de bloem, dooier en sodawater een egaal beslag tot pannenkoek dikte.
  • Dep de tonijn in het sesamzaad en bak in 2 minuten om en om, zout na met zeezout en houd warm.
  • Dompel de asperge stukjes in het tempura beslag en frituur gaar en knapperig, zout na en laat uitlekken.
  • Dresseer de salade in het midden van het bord en verdeel de tempura er om heen.
  • Trancheer de tonijn en leg op de salade en besprenkel met enkele druppels sesam olie.