Terug naar Recepten
Tempura van asperges met sesam tonijn en zoetzure salade van rettich en lente ui
Wit Salade 2 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
4 witte asperges
2 x 100 g verse tonijn
1 kleine rettich
2 lente uitjes
tempurabloem
sodawater
zwart sesamzaad
sesam olie
1 eidooier
5 el rijst
azijn
1 el witte basterdsuiker
1 el gembersiroop
zeezout
Bereiding
- Schil de asperges en kook in 5 minuten beetgaar.
- Koel de asperges snel terug en droog ze goed af.
- Snijd de asperges in 5 cm schuine stukken.
- Meng de azijn, suiker en gembersiroop tot een dressing.
- Snijd de lente ui fijn en snijd de rettich in fijne julienne.
- Meng de dressing met de rettich en lente ui en zet koel weg tot gebruik.
- Maak van de bloem, dooier en sodawater een egaal beslag tot pannenkoek dikte.
- Dep de tonijn in het sesamzaad en bak in 2 minuten om en om, zout na met zeezout en houd warm.
- Dompel de asperge stukjes in het tempura beslag en frituur gaar en knapperig, zout na en laat uitlekken.
- Dresseer de salade in het midden van het bord en verdeel de tempura er om heen.
- Trancheer de tonijn en leg op de salade en besprenkel met enkele druppels sesam olie.