Thaise asperges met krab

De ingredienten

  • 1 kg witte Hollandse asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 1/2 rood pepertje
  • 4 lente-uitjes
  • arachide-olie
  • zout
  • suiker
  • 200 gr krabvlees (echt of surimi)
  • 4 el gehakte korianderblaadjes
  • 50 gr gezouten cashewnoten
  • 2 dl kokosmelk (ongezoet!)
  • 4 el vissaus (Nam pla)
  • geraspte schil + 2 eetl. sap van 1 limoen
  • 100 gr peenjulienne (groenten-koelschap)
  • mihoen

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Asperges schillen en in schuine stukjes van 2 cm snijden. Kopjes apart houden.
  2. Knoflook pellen en in zeer dunne schijfjes snijden.
  3. Citroengras van droog blad ontdoen en sappige stelen zeer fijn snipperen.
  4. Pepertje wassen, pitjes eruit halen en in flintertjes snijden.
  5. Lente-uitjes schoonmaken en in schuine stukjes van 2 cm snijden.
  6. Krabvlees in stukjes verdelen.
  7. Cashewnoten fijnhakken.
  8. Water aan de kook brengen met suiker en zout en zodra dit kookt de aspergestukjes erin doen.
  9. Na 3 minuten koken ook de kopjes toevoegen en zodra het water weer flink kookt, het vuur uitschakelen en de asperges met het deksel op de pan nog 5 minuten laten garen. Afgieten en uit laten lekken. (Bewaar eventueel het kookvocht voor een soepje voor de volgende dag)
  10. In de wok een scheut arachideolie verhitten en de knoflook, citroengras, pepertje en lente-ui 3 minuten roerbakken.
  11. Asperges erdoor scheppen en alles nog 5 minuten roerbakken.
  12. Krab, koriander, cashewnoten, kokosmelk, vissaus, limoenschil en -sap toevoegen en alles op een hoog vuur doorwarmen.
  13. Serveren met mihoen