Thaise aspergesoep met zalm

De ingredienten

Informatie

  • Groen/Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Asperge schillen,harde ondereind verwijderen en in stukjes van 3 cm snijden.

Bereiding

  1. Schil de asperges wanneer je witte gebruikt, groene asperges hoeven niet geschild te worden. Verwijder het harde uiteinde en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  2. Kook de aspergestukjes 3 minuten in gezouten wateren laat deze in het kookvocht afkoelen.
  3. Besprenkel de zalmblokjes met vissaus en laat deze 15 minuten hierin marineren.
  4. Doe in een pan de visfond en vul deze met aspergekookvocht aan tot 6 dl.
  5. Breng dit met de sereh en saffraan aan de kook en laat dit gedurende 5 minuten tegen het kookpunt aan trekken.
  6. Naar smaak zout toevoegen.
  7. Verwarm de soepborden of kommen, verdeel de aspergestukjes en de zalmblokjes hierover.
  8. Schenk de hete visbouillon hierover en garneer met bieslook.