Toscaanse asperge-salade

De ingredienten

  • 100 gr. tricolore pasta (bijvoorbeeld Penne of Fusilli)
  • 200 gr. witte asperges
  • 100 gr. groene asperges
  • 4 takjes basilicum
  • 200 gr. gerookte kipfiletreepjes
  • 50 gr. zongedroogde tomaatjes op olie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was en schil de witte asperges en was de groene asperges. Snijd deze in schuine stukjes.
  2. Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  3. Blancheer de groene aspergestukjes.
  4. Kook de pasta al dente en giet af. Vermeng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen.
  5. Giet de pasta af en vang de olie op in een schaaltje.
  6. Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes.
  7. Als de aspergestukjes afgekoeld zijn, afgieten en vermengen met de pasta.
  8. De gesneden tomaatjes en basilicumblaadjes toevoegen.
  9. Breng op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.