Terug naar Recepten

Vegetarische aspergesalade

Wit Salade 3 personen Max. 15 minuten

Vegetarische aspergesalade

Ingrediënten

 500 g asperges

 125 g geitenkaas

 100 g rucola

 100 g walnoten

 Reepjes zongedroogde tomaat op olie

 1 el balsamicoazijn

 Vloeibare honing

Bereiding

  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Schil de asperges en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 3 cm.
  • Verhit 1 el olijfolie en 1 el olie van de zongedroogde tomaat in de wok en bak de asperges in 5 minuten beetgaar.
  • Blus af met 1 el balsamicoazijn en kruid de asperges met peper en zout.
  • Roer de zongedroogde tomaten erdoor en laat alles afkoelen.
  • Verdeel de rucola over  de borden en verdeel hierover de asperges.
  • Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de asperges.
  • Schenk wat honing over de salade en garneer met de geroosterde walnoten.