Terug naar Recepten

Vers gerookte eendenborst met Hollandse asperges

Wit Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Vers gerookte eendenborst met Hollandse asperges

Ingrediënten

 2 kg. geschilde asperges

 Eendenborst

 Rode ui in blokjes

 Basterdsuiker

 Port

 Rode wijn

 Zout en peper

Bereiding

  • Snij de eendenborsten in op de vetkant.
  • Bak de eendenborst op het vet krokant. Voeg geen vetstof toe aan de pan.
  • Als de vetkant mooi krokant en goudbruin is bak dan de vleeskant kort aan.
  • Plaats de rook oven op het vuur en voeg de rook mot toe.
  • Als de rook mot gaat roken de eendenborsten in de rook oven plaatsen.
  • Laat het vuur onder de rook oven nog twee minuten aan staan.
  • Doe het vuur onder de rook oven uit en laat de eendenborsten nog drie minuten in de rookoven rusten
  • Zet de rode ui aan in olie, voeg de basterdsuiker toe en laat dit karamelliseren.
  • Blus af met rode wijn en rode port en laat de port/wijn helemaal weg koken.
  • Zet de geschilde asperges in water, zout en klontje roomboter afgedekt met een theedoek op vuur.
  • Zodra de theedoek bol staat, vuur uitzetten en 15 minuten laten staan in vocht.
  • Dresseer de eendenborst en asperges op bord en maak het geheel af met de uiencompot.