Terug naar Recepten
Vers gerookte eendenborst met Hollandse asperges
Wit Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten
Ingrediënten
2 kg. geschilde asperges
Eendenborst
Rode ui in blokjes
Basterdsuiker
Port
Rode wijn
Zout en peper
Bereiding
- Snij de eendenborsten in op de vetkant.
- Bak de eendenborst op het vet krokant. Voeg geen vetstof toe aan de pan.
- Als de vetkant mooi krokant en goudbruin is bak dan de vleeskant kort aan.
- Plaats de rook oven op het vuur en voeg de rook mot toe.
- Als de rook mot gaat roken de eendenborsten in de rook oven plaatsen.
- Laat het vuur onder de rook oven nog twee minuten aan staan.
- Doe het vuur onder de rook oven uit en laat de eendenborsten nog drie minuten in de rookoven rusten
- Zet de rode ui aan in olie, voeg de basterdsuiker toe en laat dit karamelliseren.
- Blus af met rode wijn en rode port en laat de port/wijn helemaal weg koken.
- Zet de geschilde asperges in water, zout en klontje roomboter afgedekt met een theedoek op vuur.
- Zodra de theedoek bol staat, vuur uitzetten en 15 minuten laten staan in vocht.
- Dresseer de eendenborst en asperges op bord en maak het geheel af met de uiencompot.