Terug naar Recepten

Voorjaar uit de wok

Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Voorjaar uit de wok

Ingrediënten

 12 witte asperges

 12 groene asperges

 2 bosuitjes

 400 gr. lamslapjes

 lamsvleeskruiden

 100 gr. gekookte lamsham

 150 gr. champignons

 2 el olijfolie

 1 mespuntje saffraan

 1 borrelglaasje witte wijn

 2 el. gehakte groene kruiden

 125 ml. creme fraiche

Bereiding

  • De asperges schoonmaken, in stukjes van ongeveer 5 cm. snijden en beetgaar koken.
  • De bosuitjes in schuine reepjes snijden en de lamslapjes in stukjes van 4 cm. snijden.
  • Kruid het vlees met de lamsvleeskruiden en snijdt de lamsham ook in kleine reepjes.
  • De champignons schoonborstelen en in vieren delen.
  • De wok goed voorverhitten, de olie toevoegen en hierin de bosuitjes en de lamsham fruiten.
  • Voeg nu het lamsvlees toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de champignons, de witte wijn en de saffraan toe.
  • Laat alles even op een hoog vuur, onder voortdurend omscheppen gaar worden.
  • Voeg vervolgens de gekookte stukjes asperges en de fijngehakte groene kruiden toe.
  • Laat het geheel op een laag vuur goed doorwarmen.
  • Voeg tot slot de crème fraîche toe.
  • Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.