Ingrediënten
12 witte asperges
12 groene asperges
2 bosuitjes
400 gr. lamslapjes
lamsvleeskruiden
100 gr. gekookte lamsham
150 gr. champignons
2 el olijfolie
1 mespuntje saffraan
1 borrelglaasje witte wijn
2 el. gehakte groene kruiden
125 ml. creme fraiche
Bereiding
- De asperges schoonmaken, in stukjes van ongeveer 5 cm. snijden en beetgaar koken.
- De bosuitjes in schuine reepjes snijden en de lamslapjes in stukjes van 4 cm. snijden.
- Kruid het vlees met de lamsvleeskruiden en snijdt de lamsham ook in kleine reepjes.
- De champignons schoonborstelen en in vieren delen.
- De wok goed voorverhitten, de olie toevoegen en hierin de bosuitjes en de lamsham fruiten.
- Voeg nu het lamsvlees toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten.
- Voeg de champignons, de witte wijn en de saffraan toe.
- Laat alles even op een hoog vuur, onder voortdurend omscheppen gaar worden.
- Voeg vervolgens de gekookte stukjes asperges en de fijngehakte groene kruiden toe.
- Laat het geheel op een laag vuur goed doorwarmen.
- Voeg tot slot de crème fraîche toe.
- Breng alles op smaak met zout en versgemalen peper.