Voorjaars voorgerechtje

De ingredienten

  • 4 tot 12 asperges
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 200 gr rucola sla
  • 10 gekookte kwarteleitjes
  • fijngehakte peterselie
  • 20 frambozen
  • Dressing: 1 deel frambozenazijn
  • Dressing: 3 delen lekkere olie
  • Dressing: zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges zorgvuldig en kook ze max. 5 min.
  2. Laat ze afkoelen in het kookvocht.
  3. Voor het bereiden de asperges laten uitlekken.
  4. Snijd de asperges met een scherp mes in 3 ongelijke stukjes en rol ze in een plak zalm.
  5. Maak de dressing en meng deze met de sla.
  6. Zet het asperge-zalmtorentje midden op een bord en schik de sla er omheen.
  7. Garneer met frambozen en halve kwarteleitjes.