Terug naar Recepten

Voorjaarssalade met bulgur & groene asperges

Groen Salade 3 personen 15 - 30 minuten

Voorjaarssalade met bulgur & groene asperges

Ingrediënten

 50 g (spelt)bulgur

 2 teentjes knoflook, fijngehakt

 1 sjalotje, fijngehakt

 12 groene asperges, in stukjes gesneden de kopjes apart houden

 150 g (diepvries) doperwten

 1 bos radijsjes (ongeveer 15 radijsjes), in dunne plakjes gesneden

 100 g feta (dus van schapen/geitenkaas)

 1 volle el platte peterselie, fijngehakt

 1 volle el dille, fijngehakt

 1 tl (biologische) citroenrasp

 Sap van 1/2 citroen

 Peper en zout uit de molen

Bereiding

  • Kook de bulgur zoals op de verpakking aangegeven. Giet af en laat afkoelen.
  • Fruit in een pan met een beetje olijfolie de knoflook en ui aan.
  • Voeg de groene asperges en doperwten toe en roerbak voor 2 minuutjes.
  • Voeg nu de asperge kopjes toe en roerbak nog heel even totdat alles beetgaar is. Laat afkoelen.
  • Doe de bulgur samen met de gebakken groente in een schaal en voeg de radijsjes, feta, kruiden, citroenrasp en citroensap toe.
  • Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze salade is heerlijk voor de lunch en erg geschikt om mee te nemen voor bijvoorbeeld een picknick. Bewaar deze dan vooraf in de koelkast. Zelf gebruik ik voor dit gerecht graag spelt bulgur maar je kan ook bulgur op basis van tarwe gebruiken.

Recept van Made by Ellen.
Voor meer inspiratie en lekkere recepten kijk op: www.madebyellen.com