Waterzooi met Asperges en Vis

De ingredienten

  • 8 halve Sint Jacobsmosselen of 8 mulfilets
  • 200 gr. zeekraal of lamsoren
  • 200 gr. peultjes
  • 500 gr. krielaardappeltjes
  • 4 draadjes saffraan
  • peper en zout
  • 1 el rouille (visspecialist)
  • 1,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl visfond
  • 8 asperges (AAI-super)
  • 1 hele gekookte kreeft
  • ca. 400 gr 100 gr grietfilet
  • olijfolie
  • bieslook

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.

  1. Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
  2. Bewaar 1 deciliter kookvocht en voeg de visfond en de wijn hieraan toe.
  3. Laat dit op een laag vuur trekken en breng deze fond op smaak met de rouille, peper, zout en de gekneusde draadjes saffraan.
  4. Kook de krielaardappelen tot ze nog iets stevig zijn.
  5. Blancheer de peultjes 1 minuut en de zeekraal of lamsoren slechts 30 seconden.
  6. Snijd de vissoorten in stukjes.
  7. Bak de vis in gedeelten om en om in hete olijfolie goudbruin.
  8. Laat de vis, indien nodig, doorgaren in een oven van 100-125°C.
  9. Verdeel de krielaardappeltjes, peultjes en in vieren gesneden asperges over vier voorverwarmde diepe borden.
  10. Schenk de hete visfond erop en gameer met zeekraal, lamsoren en bieslook.