Witte aspergesalade met Hollandse garnalen en munt

De ingredienten

  • 250 gr. Hollandse garnalen
  • 500 gr. witte asperges
  • 4 takjes munt
  • sap en rasp van een halve citroen
  • 3 eetlepels walnootolie

Informatie

  • Wit
  • 5 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

10 kleine amuseglaasjes

Bereiding

  1. Snijd of schaaf de asperges schuin in flinterdunne plakjes. Leg de aspergeplakjes in een vergiet en schenk er ongeveer een liter kokend water over. Laat de plakjes goed uitlekken en afkoelen.
  2. Pluk de blaadjes munt van de takjes. Houd 10 kleine blaadjes achter voor garnering en hak de resterende munt heel fijn.
  3. Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de walnootolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
  4. Roer de citroenrasp, de fijngehakte munt en de aspergeplakjes erdoor. Laat de aspergesalade minstens 15 minuten staan.
  5. Schep de aspergesalade in de glaasjes en verdeel de garnalen erover. Steek in elk glaasje een aspergepunt en garneer met een blaadje munt.