Witte aspergesalade met rauwe ham

De ingredienten

  • 500 gr. geschilde witte asperges
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 1 el balsamico-azijn
  • 4-5 el olijfolie extra vierge (mag ook walnootolie zijn)
  • enkele plakjes rauwe ham
  • gesneden basilicum

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schaaf 500 gram geschilde witte asperges in lange slierten.
  2. Kook de aspergeslierten in ruim water met wat zout in 5 minuten licht gaar en spoel ze af in een zeef onder koud stromend water.
  3. Klop een dressing van het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de balsamico-azijn en de olijfolie.
  4. Breng vervolgens de dressing op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaak even intrekken.
  6. Spreid nu plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade op.
  7. Bestrooi het geheel met de in reepjes gesneden basilicum.