Wok asperges met zalm

De ingredienten

  • 1 kg. asperges
  • 8 moten zalm 80 gr.
  • 400 gr. boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • viskruiden

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges. Maak met het aspergemesje dunne schillen van de schone asperges.
  2. Bestrooi de zalm met viskruiden en bak de zalm aan beide zijde goudbruin.
  3. Maak de peterselie schoon en snijd deze fijn.
  4. Smelt de boter in een wok en kook de geschilde asperges beetgaar.
  5. Voeg zout, peper en een klein beetje suiker toe.
  6. Leg de zalm op een bakplaat en verhit deze 10 minuten in een voorverwarmde oven (225°C).
  7. Leg de asperges in het midden van het bord, strooi er nootmuskaat naar smaak over en leg de zalm er bovenop.
  8. Werk het bord af met de peterselie.