Terug naar Recepten

Wok asperges met zalm

Wit Hoofdgerecht 0 personen 15 - 30 minuten

Wok asperges met zalm

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 8 moten zalm 80 gr.

 400 gr. boter

 zout

 peper

 nootmuskaat

 peterselie

 viskruiden

Bereiding

  • Schil de asperges. Maak met het aspergemesje dunne schillen van de schone asperges.
  • Bestrooi de zalm met viskruiden en bak de zalm aan beide zijde goudbruin.
  • Maak de peterselie schoon en snijd deze fijn.
  • Smelt de boter in een wok en kook de geschilde asperges beetgaar.
  • Voeg zout, peper en een klein beetje suiker toe.
  • Leg de zalm op een bakplaat en verhit deze 10 minuten in een voorverwarmde oven (225°C).
  • Leg de asperges in het midden van het bord, strooi er nootmuskaat naar smaak over en leg de zalm er bovenop.
  • Werk het bord af met de peterselie.