Zalm-aspergetaart met spinazie en kaas

De ingredienten

  • 15 asperges
  • 5 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 150 g gerookte zalm
  • Ca 100 g diepvriesspinazie (deelblokjes)
  • Pakje hollandaise saus
  • 50 g oude geraspte kaas
  • 2 middelgrote eieren
  • Taartvorm met geribbelde rand (voor hartige taarten)
  • Beetje margarine om taartvorm in te vetten

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat de bladerdeegplakjes en de spinazie ontdooien.
  2. Schil de asperges en breng ze aan de kook in water met wat bouillonpoeder. Laat ze 5 min koken en zet dan het gas uit. Laat ze van het vuur af 10 min in het kookvocht staan.
  3. Vet de taartvorm in met wat margarine en leg de bladerdeegplakjes erin.
  4. Verdeel de zalm gelijkmatig over de bodem.
  5. Haal de asperges met een schuimspaan uit het kookvocht en leg ze op een schone theedoek.
  6. Verdeel de spinazie over de zalm.
  7. Leg vervolgens de asperges in de taartvorm (maak ze passend).
  8. Klop de eieren met de hollandaise saus en giet deze in de taartvorm.
  9. Tot slot strooi er wat geraspte kaas over.
  10. Zet de oven aan, op 220°C en plaats de taartvorm alvast in de oven. Laat de taart in ca. 40 min garen.