Terug naar Recepten

Zalm-aspergetaart met spinazie en kaas

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Zalm-aspergetaart met spinazie en kaas

Ingrediënten

 15 asperges

 5 plakjes (roomboter)bladerdeeg

 150 g gerookte zalm

 Ca 100 g diepvriesspinazie (deelblokjes)

 Pakje hollandaise saus

 50 g oude geraspte kaas

 2 middelgrote eieren

 Taartvorm met geribbelde rand (voor hartige taarten)

 Beetje margarine om taartvorm in te vetten

Bereiding

  • Laat de bladerdeegplakjes en de spinazie ontdooien.
  • Schil de asperges en breng ze aan de kook in water met wat bouillonpoeder. Laat ze 5 min koken en zet dan het gas uit. Laat ze van het vuur af 10 min in het kookvocht staan.
  • Vet de taartvorm in met wat margarine en leg de bladerdeegplakjes erin.
  • Verdeel de zalm gelijkmatig over de bodem.
  • Haal de asperges met een schuimspaan uit het kookvocht en leg ze op een schone theedoek.
  • Verdeel de spinazie over de zalm.
  • Leg vervolgens de asperges in de taartvorm (maak ze passend).
  • Klop de eieren met de hollandaise saus en giet deze in de taartvorm.
  • Tot slot strooi er wat geraspte kaas over.
  • Zet de oven aan, op 220°C en plaats de taartvorm alvast in de oven. Laat de taart in ca. 40 min garen.