
Ingrediënten
500 gr asperges
1 ltr slagroom
1,5 ltr melk
600 gr suiker
415 gr eigeel
3 el honing
Bereiding
- Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar volgens het basisrecept.
- Voeg 300 gr suiker toe aan de melk en breng dit rustig aan de kook.
- Roer de slagroom, 300 gr suiker, het eigeel en de honing door elkaar.
- Pureer de aspergestukjes in een blender en haal deze door een bolzeef om de laatste dikkere delen te verwijderen.
- Als de melk kookt draai je het vuur laag.
- Giet, onder voortdurend roeren, de slagroommassa erbij.
- Verwarm deze massa op laag vuur en onder voortdurend roeren (om aanbranden en klonteren te voorkomen!) tot maximaal 65 °C, wordt het warmer dan stolt het eigeel en krijg je klontjes.
- Als je de tempratuur van 65 °C hebt bereikt zet dan het vuur meteen uit en giet de massa ook door de bolzeef bij de aspergepulp.
- Goed doorroeren en laten afkoelen. Plaats het voor 24 uur in de koelkast.
- Als je het ijs gaat draaien in de machine dan eerst de aspergemassa nogmaals goed doorroeren.
- Giet de aspergemassa in het ijsemmertje en zet de machine 30 min aan.
- Kijk regelmatig of het ijs de juiste dikte heeft, draai desnoods een paar minuten langer als het ijs nog te dun is.
- Als het ijs klaar is schep het in een bakje en plaats in de vriezer.
- Na enkele uurtjes is het ijs klaar om te gegeten te worden.
- Lekker met aardbeien en ander vers fruit!