
Ingrediënten
1 kilo asperges
zout
50 g boter
1 sjalotje
4 eieren
mespunt tijm
2 takjes peterselie
1 el gehakte kervel
1 el gehakte peterselie
Bereiding
- Kook de asperges volgens te basisbereiding.
- Breng in een tweede pan water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en hak ze fijn.
- Meng de gehakte eieren met de gehakte peterselie en kervel.
- Pel het sjalotje en snipper deze.
- Til de asperges met een schuimspaan uit de pan en bewaar het kookvocht.
- Verhit de boter in een pan, leg de asperges erin en voeg een paar lepels van het kookvocht toe. Voeg ook de tijm, takjes peterselie, citroensap en het sjalotjes toe.
- Laat de asperges 10 minuten zachtjes stoven, verwijder dan de takjes peterselie.
- Bestrooi de asperges met het ei-kruidenmengsel.