Terug naar Recepten
Gegrilleerde zeebaars met asperges en pesto
Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Ingrediënten
8 zeebaars filets a 100 g
16 asperges
500 g basilicum
100 g rozeval aardappelen
100 g pijnboompitten
60 g geraspte Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
Olijfolie extra vierge
Roomboter
Peper en zout
Bereiding
- Bereid de pesto in een vijzel of keukenmachine van de pijnboompitten, basilicum, knoflook, olijolie, Parmezaan, peper en zout.
- Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
- Schil de aardappelen en tourneer ze bij tot gelijke vorm.
- Kook de aardappelen op de gebruikelijk wijze gaar.
- Verhit de grillpan en druppel wat olie over de vis, grilleer de vis in 2 minuten aan iedere kant gaar en breng op smaak met peper en zout.
- Dresseer 4 asperges per persoon op de borden en verdeel de vis er over.
- Verdeel wat toefjes pesto over de vis en garneer af met wat verse basilicum blaadjes en eventueel een koekje van Parmezaan.
- Wentel wat roomboter door de aardappeltjes en serveer apart