
Ingrediënten
400 g witte en/of groene asperges
1 middelgrote ui
200 g snijbonen
1 paprika rood
1 conference peer
1 steel prei
Beetje olie (bakolie)
Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Witte asperges schillen, ondereinden eraf. De asperges in grove stukken snijden. Kopjes apart houden.
- Indien je de groene asperges ook wilt gebruiken, deze als eerste in de pan.
- Die groene ongeschild, snijden in grove stukken en kopjes apart houden.
- De ui schillen en in grove stukken snijden.
- De paprika in iets kleinere stukjes snijden.
- De prei onder- en bovenkant eraf halen. (groen gewoon meebakken) snijden in stukken zoals de ui.
- Snijbonen schonen en in 2 centimeter lange stukken snijden (chinoise).
- De conference peer schillen en klokhuis eruit en in quartier snijden. (indien een dikke peer dan in 6en of 8en snijden.)
- Pan op een hoog vuur en de olie erin.
- Voeg de snijbonen, (groene asperges ook) toe en bak even aan.
- Voeg daarna de rest van de groenten toe.
- Na ongeveer 5 minuten de kopjes en de peer toevoegen en even laten meewarmen.