Terug naar Recepten
Lauwwarme salade van gegrilde asperges met lamszwezerik en garnalen
Paars Hoofdgerecht 3 personen 45 - 60 minuten

Ingrediënten
4 witte asperges
4 groene asperges
200 g lamszwezerik (hart)
100 g Hollandse garnalen
100 g veldsla
3 el Balsamico azijn
6 el Walnootolie
2 el fijngehakte bieslook
Bloem
Peper en zout
Raapzaadolie
Bereiding
- Spoel de zwezerik in ruim koud water en blancheer hem daarna in 2 minuten, laat meteen snel weer afkoelen.
- Maak de witte en groene asperges op de gebruikelijke manier schoon en halveer ze in de lengte.
- Maak een dressing van de azijn,walnootolie en bieslook en breng op smaak met peper en zout.
- Was de veldsla en laat hem drogen.
- Verhit een grillpan en besprenkel de asperges met de raapzaadolie, laat de asperges op een middelhoog vuur beetgaar grillen.
- Dep de zwezerik droog aan voeg bij de asperges in de grillpan de laatste 5 minuten.
- Verdeel de asperges kruislings over de borden en verdeel de veldsla in het midden.
- Plaats de zwezerik en de garnaaltjes op de sla en dresseer de gerechtjes met de dressing